Cercetatorii din SUA se declara multumiti de vaccinul – test contra Ebola
By marta lazar On 28 Nov, 2014 At 12:14 PM | Categorized As Lifestyle, Tehnologie | With 1 Comment

Un vaccin experimental împotriva bolii virusului Ebola a trecut testele  în Statele Unite, declara directorul Institutului National al SUA pentru Alergii si Boli Infectioase, pentru agentia de presa Itar-Tass.

Anthony Fauci, cel care conduce grupul oamenilor de stiinta care se ocupa de studiu, alaturi de compania GalxoSmithKline (GSK), a denumit rezultatul de pana acum, ca fiind “promitator” si a declarat ca in acest moment stiinta este cu un pas inainte spre  gasirea unei solutii.

Intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine, miercuri, se releva ca toti cei 20 de voluntari, care au participat la studiul inceput  în urmă cu aproximativ două luni, s-au aratat imuni. Nu au fost raportate efecte secundare ale vaccinului, cu exceptia unei stari febrile ridicate, care s-a diminuat intr-o zi.
Casa Albă a felicitat medicii pentru succes, spunând că vestea este un alt “reper important”, în efortul de a lupta Ebola. Președintele american Barack Obama si-a anuntat intentia de a cere Congresului să aprobe alocarea de fonduri bugetare suplimentare în 2015 la acest obiectiv.
Numărul de persoane ucise de virusul Ebola a ajuns la aproape 5.700,  a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aproximativ 16.000 de cazuri Ebola au fost raportate în șase țări afectate (de Guinea, Liberia, Mali, Sierra Leone, Spania și Statele Unite ale Americii) și două țări afectate anterior (Nigeria și Senegal).

Boala virusul Ebola, cunoscut anterior ca febra hemoragica Ebola, este o boală gravă la om, de multe ori fatale. Virusul este transmis la oameni de la animale sălbatice și poate fi transmis de la om la om. Rata medie de deces este de aproximativ 50%.
Primele focarele de Ebola au fost descoperite în satele din Africa Centrală, in apropierea pădurilor tropicale.
Tratamentul de profilaxie, care include rehidratare și tratamentul simptomatic, imbunatateste rata de supravietuire.
Nici un tratament licențiat a fost încă dovedit a fi în măsură să neutralizeze virusul.

About marta lazar -

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. cheap louis vuitton handbags says:

    There was a time when i would make use of Dropbox today I prefer to utilize Tonido. Rather then syncing records along with producing copy copies to each of your system/device, I just use theTonido software package on my iPhone/iPad, along with seize virtually any file I’d like at anytime coming from wherever, provided that my very own always-on multimedia system centre method stays on the net. We can perhaps stream the cut DVD with VLC on my iphone 3gs. We can perhaps enable other folks to gain easy access just by launching some sort of cell phone browser as well as going into any pass word in the “page”.
    cheap louis vuitton handbags http://www.styleandstuff.com/

    Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: