România își caută inamici: exerciții de premilitară
By dan musetoiu On 28 Nov, 2014 At 02:10 PM | Categorized As Editorial, Opinii | With 2 Comments

Un experiment simplu, cum ar fi renunţarea pentru câteva zile la programele televiziunilor de ştiri sau la site-urile înregimentate politic, ar trezi în orice român perplexitatea lui Nilă Moromete în faţa duşmanului invizibil care ameninţa integritatea teritorială şi bunăstarea locuitorilor Siliştei Gumeşti: “Ce se întâmplă în lume? Cine vrea să atace satul şi să ocupe gara?”

Chiar aşa: cine ne vrea răul?

Că sunt băsiştii sau pontiştii (din interior), că sunt ruşii sau ungurii (din exterior), românilor li se servesc zilnic porţii pantagruelice de conspiraţionism şi iminenţă a distrugerii totale. Cu cât zgomotul de fond e mai mare, cu atât românului de rând îi este mai greu să îşi asculte propriile gânduri.

Şi atunci iese la vot, convins că astfel îşi apără gara, satul, ţara!

Abia după vreo jumătate de an de la vot începe să îşi dea seama că şi-a luat ţeapă.

În teorie, matrapazlâcul se numeşte “inventarea inamicilor publici” şi se încadrează la tehnici de manipulare. Dacă reuşeşti să faci câţiva paşi înapoi şi să admiri spectacolul cu o pungă de popcorn şi o cola în braţe, ai şansa să te distrezi copios.

Să începem cu pericolele din “interior”.

Băsescu a condus ţara precum Hitler a condus Germania – musai să aibă aceeaşi soartă, Basescu cu Hitler şi băsiştii cu hitleriştii. Băsescu e un dictator care foloseşte justiţia şi serviciile secrete în scopuri pur personale, adică îşi bagă adversarii în pârnaie. Îi plac blondele, băuturile tari, agricultura şi banii negri.

Ponta e un securist acoperit, ucigaşul procurorului Panait şi distrugătorul democraţiei şi al statului de drept. Un plagiator ordinar, mincinos, a cărui intenţie este restauraţia comunistoizilor lui Iliescu şi Năstase. Şi răzbunător: uite ce i-a făcut lui Turcescu doar pentru că jurnalistul-colonel i-ar fi pus-o Dacianei, acoperit sau nu. Vanghelie, Geoană… victime ale unui dezaxat fără nimic sfânt.

Iohannis e neamţ, deci fascist, în plus răpeşte şi vinde copii români occidentului. Singurele lui calități sunt Merkel și Facebook.

Când vorbim de pericolele externe, apar nuanţe schizoide încă din start: vom merge cu paşaport în Transilvania, românii din Ardeal vor fi alungaţi cu furci şi topoare iar româncele violate de neohortyşti, ruşii vor ocupa Gurile Dunării şi vor colectiviza Lacul Razelm, în timp ce comisari ai Moscovei vor fi instalaţi cu tancurile în Palatul Victoria ca să ne ajute să ne eliberăm de sub cizma cotropitoare americană, vorba lu’ Dragnea. Sau vest-europeană, că n-am înţeles prea bine.

Cine să spună, în vacarmul ăsta, că pericolele reale pentru România sunt altele? De pildă o clasă politică perfidă, lacomă şi unită de practici mafiote de cartier? Sau o presă care înţelege să facă bani din vânzarea de conţinut partidelor şi politicienilor? Sau o cultură pe cale de dispariţie? Sau o economie pe butuci?

Evident, nimeni. Nu e loc în spaţiul public pentru asfel de idei “eretice”.

Tocmai de-aia, Nilă Moromete va continua să meargă la nesfârşit către casă, cu fruntea încreţită ca a surzilor care încearcă să înţeleagă din semne, încercând să înţeleagă cine ne atacă satul, gara, ţara!

About dan musetoiu -

Displaying 7 Comments
Have Your Say
 1. pompiliu says:

  musetoiule, vaz ca esti p’aci si director si femeie de serviciu…pe toate le faci. Ia zi, cum miros obielele lui putin, ai ?

  Reply
  • D'acia says:

   Foarte bun articolul. Daca nu ai inteles sensul lui, exista x-ul din coltul paginii, nu trebuie sa-ti dovedesti inferioritatea. Sper sa ajunga RT si pe sticla.

   Reply
 2. mbt shoes benefits clearance says:

  mbt shoes history România își caută inamici: exerciții de premilitară – Russia Today

  Reply
 3. wow gold says:

  They can be so extremely awesome and manner. I’d get wow gold once again.

  Reply
 4. wow gold says:

  tres adorable wow gold, conforme a l’annonce, livraison tres agile, vendeur serieuse

  Reply
 5. genuine mbt shoes online says:

  mbt black patent shoes România își caută inamici: exerciții de premilitară – Russia Today

  Reply
 6. mbt shoes in boston says:

  mbt shoes clearance outlet România își caută inamici: exerciții de premilitară – Russia Today

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: