Călin Georgescu: România este o țară sub asediul marilor corporații
By Luiza Moldovan On 28 Nov, 2014 At 02:46 PM | Categorized As Opinii, Politică internă | With 2 Comments

“Alegerile prezidenţiale ar putea aduce o schimbare în bine doar printr-un joc al hazardului.” a declarat azi Călin Georgescu într-un interviu pentru bursa.ro

În acest moment, cred că este mai important să discutăm despre aşteptările poporului român şi cum putem reînvia încrederea lui în conducători şi în viitor. Cu o populaţie nemulţumită nu se poate face reformă. Să iei puterea nu e greu, contează ce faci cu ea pentru ţară. Mesajul transmis prin vot a fost foarte clar: schimbaţi-vă sau veţi fi schimbaţi. (…)

România, după 25 de ani de post-comunism, este o ţară în care cei care au condus şi conduc au fost dispuşi să cedeze ori să distrugă totul, doar pentru a avea puterea. Rezultatul este o ţară în faliment, trăind pe datorie, pentru care colapsul a devenit o chestiune de probabilitate matematică, pe fondul unei polarizări uriaşe a sărăciei şi a bogăţiei. Singura salvare poate veni dintr-un proiect de ţară îndrăzneţ, gândit pe termen lung şi foarte lung şi ancorat în realităţile profunde ale României. (…)

Ţara trebuie adusă la nivelul unei chemări. Iar asta se face printr-un proiect mare, care să descătuşeze energiile întregii naţiuni. Un proiect care să identifice nişa României în competiţia mondială a secolului XXI, să reconstruiască ţara pe baza acestei premise fundamentale. (…)

Reţelele de socializare nu vor putea produce o reformare a clasei politice. Pot fi doar un catalizator al reformării, dar rămân simple mijloace de comunicare în masă ale vremurilor actuale, pe care le utilizează atât oamenii cinstiţi, cât şi escrocii. (…)

Eu sunt întru totul pentru democraţia directă, participativă. Ea nu este însă posibilă într-un stat servil, cu o economie neoliberală de tip extractiv. Ea poate înflori doar într-o economie civică, având drept partener un stat puternic, un stat animat de o logică partenerială, în care toţi actorii participanţi la dialogul social luptă pentru un ideal comun. Este nevoie în primul rând de o democraţie economică. (…)

S-a vorbit mult de reforma clasei politice. Este un fals, pentru că se urmăreşte doar redistribuirea puterii şi dobândirea de avantaje pentru cei care o deţin, prin rotaţie. Singura ocupaţie constantă a clasei politice în ultimii 25 de ani a fost şi este deturnarea banului public, îmbogăţirea fără scrupule. Clasa politică actuală este nereformabilă. Trebuie schimbată. (…)

Eu am propus o revoluţie a sustenabilităţii şi un proiect de ţară, “Hrană, Apă şi Energie”, prin care România poate cuceri lumea, nu doar să se refacă pe ea însăşi. Este soluţia prosperităţii prin revenirea la simplitate. Cu alte cuvinte, un model economic al proximităţii, în care se întăreşte proprietatea privată productivă, i se oferă omului şansa de a-şi securiza familia, iar surplusul muncii lui intră în circuitul economic local şi naţional. (…)

Eu sunt pentru un stat puternic. România este azi o ţară sub asediul marilor corporaţii fără patrie, al căror unic scop este profitul imediat, prin exploatarea resurselor naturale şi a oamenilor transformaţi în resursă. Când nu va mai fi interes politic străin, pentru că nu vor mai fi resurse, sau când nota de plată va fi prea mare în comparaţie cu costurile de exploatare, ţara va fi abandonată ca o mină epuizată. Şi atunci se va trece la împărţirea ei între hienele din jur, pentru că singura miză rămasă va fi doar geopolitica.

About Luiza Moldovan -

Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. Gogu says:

  Absolut de acord, Romania este sub asediul corporatiilor globaliste, a caror dezvoltare a distrus capitalismul autentic.

  Reply
 2. home idea says:

  Hello There. I found your blog using msn. That is
  a very smartly written article. I will make sure to bookmark it and come
  back to learn extra of your useful info. Thanks for the post.
  I’ll definitely comeback.

  Reply
 3. BUY GoPro HERO4 SILVER AT AMAZON HERE says:

  Hey there, You have done a fantastic job.
  I’ll definitely digg it and in my opinion recommend to my friends.
  I am sure they’ll be benefited from this site.

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: