Eurasia: un spațiu economic de 3 mii de miliarde de dolari
By Adrian Bancila On 29 Nov, 2014 At 09:46 PM | Categorized As Business, Eurasia, Infografii | With 2 Comments

Spațiul economic post-sovietic bazat pe Uniunea Vamală între Rusia, Belarus și Kazahstan va dezvolta un sistem financiar care ar putea valora 3 mii de miliarde de dolari, a spus Timur Suleimanov, membru în boardul Comisiei Economice Eurasiatice în timpul unui forum dedicat integrării desfășurat vineri în Kazan.
Uniunea Economica Eurasiatică este o structură nouă care va începe să funcționeze la 1 ianuarie 2015.
Aproximativ o mie de bănci cu un capital total de 250 de miliarde de dolari operează în prezent pe teritoriul UEE. Instituțiile de credit operează cu rezerve de 2 mii de miliarde de dolari, ceea ce le conferă o valoare de piață a acțiunilor de peste o mie de miliarde de dolari.
Piața muncii din UEE este estimată la 170 de milioane de oameni și produce până la 2,5% din produsul intern brut al Uniunii.
Tratatul de constituire a Uniunii Economice Euroasiatice a fost semnat la 29 mai 2014 la Astana de președinții Rusiei, Belarus și Kazahstan și conține principiile liberei circulații a mărfurilor și bunurilor în interiorul Uniunii, a capitalului și forței de muncă, precum și principiile unor politici comune în sectoarele cheie ale economiei: energie, industrie, agricultură, transport.


Documentul precizează că Uniunea este deschisă pentru integrare tuturor statelor care împărtășesc principiile și țelurile UEE.
În prezent, Uniunea Economică Eurasiatică este formată din Rusia, Belarus, Kazahstan și Armenia. Kîrgîstan este o țară așteptată să se alăture UEE în viitorul apropiat.

About Adrian Bancila -

Displaying 6 Comments
Have Your Say
 1. Pisti says:

  Foarte bine!
  O contrabalanta a unei incercari esuate, de a crea din uniunea europana, un superstat, proiect care a adus cea mai crunta dictatura asupra Europei…

  Reply
 2. spiderflash says:

  Pai foarte bine.Prosperati acolo si lasati-ne pe noi in pace cu propaganda asta de 2 bani.Voi nu sunteti in stare nici utilajele petroliere sa le produceti si vreti sa dati lectii.Forati in continuare ce oricum altceva nu stiti.

  Reply
 3. chubaka says:

  Viitor maretz Uniunea Euroasiatica are! … No thanks!

  Reply
 4. Some1 says:

  Pibul Uniunii Europene e de 18 mii de miliarde de dolari,de 6 ori mai mare. Pai despre ce vorbim ?
  18000 fata de 3000…

  Reply
 5. Adrian Costel says:

  Some1 – pai la atata banet…dece este crza economica in UE?Dar resurse de energie ioc bani da sunt dar resurse ioc .

  Reply
 6. mbt shoes online says:

  mbt shoes clearance sale uk Eurasia: un spațiu economic de 3 mii de miliarde de dolari – Russia Today

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: