Regretul tardiv al României. Plus MRU
By dan musetoiu On 30 Nov, 2014 At 09:25 PM | Categorized As Editorial, Top News | With 2 Comments


Mă uit la televizor și văd fețe căzute, priviri buimace, analiști care n-au fost în viața lor peste Prut, sau dacă au fost au stat la Codru, cum se lamentează și încearcă să găsească explicații pentru votul pro-Rusia al moldovenilor.
Niciunul nu a înțeles, sau dacă a înțeles este prea laș să recunoască public, că moldovenii voiau Unirea și românii le-au dat un pod și le-au cerut viză, că moldovenii au cerut pâine și românii le-au dat aroganță, că moldovenii au cerut identitate națională alături de România, și românii le-au oferit statutul de colonie americană. Românii și-au bătut joc. Și Moldovenii au votat împotriva României. Moldovenii nu voiau neapărat în Europa. Voiau în România.
Niciunul dintre idioții pe care îi cunosc bine după atâția ani de presă centrală nu vorbesc despre eșecul Bucureștiul în gestionarea Moldovei. Un eșec întins pe 25 de ani, un sfert de secol! Prin atitudinea lor slugarnică, de protejare a imaginii clasei politice de la București, o clasă politică profund antinațională, toți analiștii ăștia hăbăuci care acum vorbesc doct la televizor sunt complici la o minciună cât casa: României îi pasă de Moldova. Este o minciună. Niciodată nu i-a păsat. Politicienilor români nu le-a păsat. Și Moldova s-a întors și a plecat pe alt drum.
Moldovenii îl cunosc pe Putin. Nu știu dacă neapărat îl și iubesc, dar știu că pot avea la Moscova un partener de dialog constructiv, care să scoată cea mai săracă țară de pe continent din marasm. Pe români i-au așteptat un sfert de secol și nu au venit. Au construit un pot de flori și o conductă prin care nu a curs nici măcar un centimetru cub de gaz.

La alegerile pentru președinte, statul român și-a bătut joc de proprii cetățeni, umilindu-i. Și românii au votat împotriva celui care i-a umilit. La alegerile de peste Prut, moldovenii au votat nu pentru Rusia, ci împotriva României. Pentru că i-a umilit!

PS: Ascult intervenția la Realitatea TV a fostului șef al SIE Mihai Răzvan Ungureanu, viitor șef al consilierilor președintelui ales Iohannis. MRU zice că nu e adevărat, să e convins că numărătorile vor schimba această realitate și Moldova își va continua parcursul european.

Din două, una: ori e prost, ori anunță un maidan

About dan musetoiu -

Displaying 7 Comments
Have Your Say
 1. Claudiu says:

  Mizerii manipulatoare, bagati-va in cur site-ul si mergeti in Rusia.
  Nu ne intereseaza Rusia, putin cu “p” mic si restul alcoolistilor de genul rogozin.
  Ce sa iti spun, le pasa rusilor de Moldova, porci santajisti!
  Transmiteti-i lui putin feedback-ul nostru, ce consta in multe tone de muie profund romaneasca!

  Reply
 2. Dacul says:

  degeaba, de la inceputul vremurilor ne-am p.i.s.a.t pe Russia si asa va fi pana la sf lumii. degeaba va agitati cu propaganda aici. Rusia,o tara de nimic,cu oameni de nimic, inculti …scursurile universului

  Reply
 3. mbt shoes reviews says:

  mbt shoes customer service Regretul tardiv al României. Plus MRU – Russia Today

  Reply
 4. wow gold says:

  I love wow gold & Components. Although a little dear, you pay for Top quality and Ease and comfort so it really is value it for me.

  Reply
 5. réplique celine says:

  Merci beaucoup
  réplique celine http://www.clairemurray.org/Celine/

  Reply
 6. mbt fora says:

  mbt shoes clearance outlet Regretul tardiv al României. Plus MRU – Russia Today

  Reply
 7. Canada Goose Expedition Parka Uk says:

  http://www.al-wabel.net/Heli/Canada-Goose-Kid-Hat.html Canada Goose Kid Hat

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: