Ion Cristoiu: Moscova, și nu UE, a câștigat alegerile din Moldova!
By Adrian Bancila On 1 Dec, 2014 At 06:23 PM | Categorized As Editorial, Politică externă, Top News | With 2 Comments

Jurnalistul a făcut această afirmație după analiza atentă a rezultatelor dar și a condițiilor în care s-a desfășurat campania electorală.

“Din cîte s-a văzut, nu m-am pronunțat pînă acum despre alegerile din Republica Moldova”, spune analistul pe blogul său.
“Ca și  orientarea politicii noastre externe exclusiv către Vest, ca și activitatea DNA, ca și Ion Iliescu imediat după decembrie 1989, ca și Traian Băsescu după victoria din 2004, ca și Perfecțiunea Americii, alegerile din Republica Moldova au fost în presa și-n politica românească supuse cenzurii consensului. Cine cuteza să spună că peste Prut nu-i entuziasmul pro- european atribuit de românii de dincoace de Prut, cine cuteza să se întrebe dacă politicienii pro-europeni administrează sau nu bine țara, era de îndată etichetat drept omul Moscovei; cam ceea ce era la noi, prin 1950, Omul imperialismului american.

Acum, după ce știm rezultatele scrutinului, cred că-mi port permite să mă pronunț fără a risca un potop de înjurături clișeu în România lui 2014 – comunist, oportunist, bolșevic. Voi avea parte de o ploaie de înjurături, sunt sigur, totuși, nu va fi un potop.

Și pentru a pregăti deja terenul înjurăturilor voi scrie din start:
La alegerile din Republica Moldova a învins Rusia și nu Europa!

Să mă explic.”

Citește continuarea AICI

About Adrian Bancila -

Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. Crina says:

  Daca si Cristoiu e analist de politica externa si il mai preluati inseamna ca imi pierd vremea pe site-ul dvs….E clar, nu exista analiza in tara asta!
  Btw, corect romaneste este “Moscova, IAR nu UE… iar nu “Moscova, si nu UE…

  Reply
 2. schuhe mbt says:

  mbt shoes in uk Ion Cristoiu: Moscova, și nu UE, a câștigat alegerile din Moldova! – Russia Today

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: