VIDEO Putin: South Stream este un proiect închis
By Luiza Moldovan On 1 Dec, 2014 At 08:06 PM | Categorized As Business, Politică externă | With 2 Comments


„Noi nu putem să începem lucrările de construcţie în Marea Neagră atâta timp cât nu avem aprobarea Bulgariei să începem construcţia conductei, să ajungem la ţărmul Bulgariei şi acolo să ne oprim, este absurd”, a precizat președintele rus.
„Gata, proiectul este închis”, a spus și Aleksei Miller, președintele companiei Gazprom, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor cu privire la decizia finală în cazul South Stream.
Alternative la acest proiect au și început să apară. Eustream, compania care operează rețeaua de gazoducte din Slovacia, a propus în urmă cu câteva zile un proiect denumit Eastring, care prevede construirea unei noi conducte destinate transportului de gaze naturale din Europa Occidentală via România spre țările din Balcani, ceea ce ar permite regiunii să-și reducă foarte mult dependența de gazele rusești, transmite Reuters.
Eastring ar urma să facă legătura între actualele rețele de gazoducte din Slovacia și Ucraina cu cel din România, prin intermediului unei noi conducte, cu o lungime de 570 de kilometri, care ar face ca gazele naturale din Europa Occidentală să ajungă în Balcani. Președintele Eustream, Tomas Marecek, susține că Eastring ar avea o capacitate potențială de până la 20 de miliarde de metri cubi pe an și, de asemenea, va avea capacitatea de a transporta gaze naturale fie din Rusia spre Balcani, fie din Occident spre Balcani. Marecek estimează că ar costa doar 750 de milioane de euro pentru a face legătura între localitatea Velke Kapusany din estul Slovaciei, apoi via conducta Soyuz neutilizată din Ucraina, până la granița României și, de acolo, până la conducta care trece prin România și aprovizionează Bulgaria.
Marecek susține că, spre deosebire de South Stream, Eastringar respecta în totalitate reglementările UE și, în plus, ar putea constitui un coridor care să permită importurile de gaze naturale spre Europa Occidentală din surse alternative precum Marea Caspică, Iran, Irak, Egipt, Israel și Cipru.

About Luiza Moldovan -

Displaying 8 Comments
Have Your Say
 1. Pisti says:

  Ramane in capul meu o intrebare: cum reduc dependenta de gazele rusesti, plimband gazul importat prin conducte noi? Care gaz il vor plimba, daca cel care il pot extrage nu le ajunge oricum si de aceea trebuie sa cumpere de la rusi?
  Ce Dumnezeu e in capul lor? Daca spuneau ca plimba gaz din Norvegia… OK, insa prostia de afirmatie de mai sus… E clar ca Merecek inhaleaza prea mult…

  Reply
 2. site says:

  Hi there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My weblog looks weird when viewing from my iphone.

  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this
  issue. If you have any recommendations, please share.
  Thanks!

  Reply
 3. mbt shoes boots qatar says:

  mbt shoes boston VIDEO Putin: South Stream este un proiect închis – Russia Today

  Reply
 4. wow gold says:

  Paquet agile, wow gold ds unique emballage soign¨¦, domestique contrat,

  Reply
 5. buy wow gold says:

  buy wow gold Qualité superbe, message très agile, produit très bravissimo emballé, qui du

  Reply
 6. schuhe mbt says:

  mbt shoes greece VIDEO Putin: South Stream este un proiect închis – Russia Today

  Reply
 7. handbag says:

  item was accurate and shipped quickly
  handbag http://www.livingkitchensltd.co.uk/Givenchy/

  Reply
 8. schuhe mbt says:

  mbt shoes forum VIDEO Putin: South Stream este un proiect închis – Russia Today

  Reply

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: